top of page

פתיחת תיקים וייצוג ברשויות

פתיחת תיקים וייצוגם ברשויות לחברות ,שותפויות, עוסקים מורשים ופטורים

פתיחת עוסק מורשה

החלטתם לצאת לדרך עצמאית וחדשה ולהפסיק להיות שכירים, הצעד הראשון המתבקש מבחינת החוק הוא להצהיר בפני הרשויות על פתיחת עסק עצמאי.

לפתיחת עסק עצמאי ישנן שלוש אלטרנטיבות עיקריות:

  • עוסק פטור

  • עוסק מורשה

  • חברה בע"מ 

במאמר זה נתמקד בפתיחת עוסק מורשה, נתחיל בהגדרה של עוסק מורשה.

עוסק מורשה הוא עוסק עם מחזור עסקאות שנתי של כ- מעל 100,000 ₪ אם המחזור נמוך מסכום זה ניתן להירשם בתור עסק פטור.

 

כל מי שנרשם בתור עוסק מורשה חייב לגבות מלקוחותיו מע"מ בכל עסקה, להנפיק להם חשבוניות מס, ולדווח למע"מ על בסיס חודשי/דו חודשי, הדיווח כולל את מחזור העסקאות באותה התקופה והמע"מ שנגבה בגין העסקאות במחזור. כמו כן, עליו לדווח על המע"מ שקוזז בגין רכישות והוצאות שוטפות עבור העסק.

לצורך פתיחה ורישום של תיק עוסק מורשה, נדרשים לגשת לסניף מע"מ הקרוב עם תעודת זהות, צילום צ'ק מבוטל וחוזה שכירות במידה ויש.

לאחר פתיחת העסק במע"מ יש לגשת לפתיחת תיקים במס הכנסה וביטוח לאומי, אך את כל התהליך הסזיפי הנ"ל  ניתן לחסוך על ידי ייצוג של רואה חשבון באמצעות ייפוי כח.

כפי שהוסבר לעיל, פתיחת עוסק מורשה יכולה להיעשות באופן עצמאי, אך מומלץ להשתמש בשירותיו של רואה חשבון מקצועי ומיומן כדי לקצר תהליכים ולהימנע מטעויות מיותרות.

לכל עסק יש הוצאות מוכרות משלו הנקבעות בהתאם לסוג העסק.

הוצאה מוכרת היא הוצאה של עסק, שמטרתה לתרום לייצור הכנסה ולעבודה השוטפת של העסק או כפי שהוגדר בפקודת מס הכנסה כ-"הוצאה ששימשה בייצור הכנסה", וניתן לקזז אותה מההכנסות של העסק ובכך להקטין את חבות המס שתשולם בסוף השנה.   

פתיחת עוסק פטור

 

פתיחת עסק עצמאי הוא הליך בירוקרטי ומייגע בעל פנים רבות, לכן כדאי להתייעץ עם רואה חשבון מנוסה ומיומן על מנת שילווה אתכם ויפתח עבורכם את סוג העסק העונה על הצרכים שלכם.

לפתיחת עסק עצמאי ישנן שלוש אפשרויות רישום עיקריות:

 

  • עוסק מורשה

  • עוסק פטור

  • חברה בע"מ

במאמר זה נתמקד בעוסק פטור ומהם הפרמטרים לפתיחתו:

הפרמטר הראשון הינו שמחזור העסקאות של העסק לא יעלה על 99,800 ₪ בשנה קלנדרית נכון לשנת 2021, קרי הכנסות ברוטו מינואר עד דצמבר נכון לאותה שנת מס.

 

הפרמטר השני הינו שהעסק המבקש אינו חוסה תחת מגבלות סעיף 13 לתקנות המע"מ כגון: רופא, עורך דין, אדריכל, פיזיוטרפיסט וכיוצא בזה.

היה והנכם עומדים בפרמטרים הנ"ל, תוכלו לפתוח עסק פטור בליוויו של רואה חשבון מקצועי שיחסוך מכם את כל ההליך הבירוקרטי הכרוך בפתיחת העסק.

מחד כעוסקים פטורים תהנו מפטור מדיווחים וגבייה עבור מע"מ על כל העסקאות והתשומות, ומאידך עדיין תצטרכו לדווח למס הכנסה וביטוח לאומי. כמו כן, בעל עוסק פטור מחויב לדווח למס ערך מוסף רק פעם בשנה קלנדרית בלבד, לעומת עוסק מורשה המחוייב בדיווח פעם בחודש או חודשיים (תלוי בסכום עסקאותיו).

על מנת לפתוח עוסק פטור יש להצטייד בתעודת זהות, חוזה שכירות(בהינתן ויש), לגשת למשרד מע"מ הקרוב לעסקו ולמלא טופס פתיחת תיק, לאחר מכן על ממלא הבקשה יש לגשת למס הכנסה להמשך הליך של פתיחת התיק ולבסוף לגשת לביטוח לאומי ולפתוח תיק.

אנו ממליצים לא לעבור את כל התהליך ללא ליווי של רואה חשבון שיוכל להקל עליכם ולחסוך זמן יקר וכסף.

עוסק פטור אינו רשאי לדרוש החזר מע"מ, כך שגם המע"מ בגין ההוצאה ששימשה לייצור הכנסה לעסק, אינה מוכרת ולא יהיה ניתן לקבל עבורה החזר. ניתן לטעות ולחשוב שמדובר בהתנהלות והליך רישום קל אל מול הרשויות, אך מדובר בהליך סיזיפי ובירוקרטי.

לכן המלצתנו לעשות זאת עם רואה חשבון מקצועי, מנוסה ומיומן אשר בנקל יעבור עבורכם את כל הנ"ל על מנת שתוכלו להתרכז בעסק החדש שלכם גרידא.

bottom of page